Wat is een spanplafond en waaruit bestaat een spanplafond ?

Onze STRETCH plafonds zijn gebaseerd op het spanplafond systeem, we bieden zowel het koude spanplafond systeem ( polyester spanplafonds ) als het warme spanplafond systeem ( pvc spanplafonds ) aan. Beide systemen bestaan in de basis uit 2 delen: 

Deel 1: Doek of pvc folie
Deel 2: PVC of ALU opspanprofiel

 

Door middel van deze 2 delen samen te voegen kunnen we een strak gespannen plafond creëren, Het opspanprofiel word als eerste op de gewenste plafondhoogte langs de omtrek van het plafond gemonteerd. Wanneer dat gebeurd is word de verlichting op de gewenste posities voorbereid samen met alle nodige electriciteit. Eens alle nodige verlichting is voorbereid gaan we over tot het installeren/opspannen van het spanplafond. Bij het opspannen van het spanplafond hebben we doordat er 2 type spanplafonds bestaan ook 2 soorten werkwijzes, hierbij de verschillende werkwijzen:

Werkwijze 1: Het polyester spanplafond is ons koud gespannen spanplafond, de ruimte word niet verwarmt want de installatie van het spanplafond gebeurd op kamertemperatuur. Het spanplafond doek word langs de gehele omtrek om de 50cm in het opspanprofiel geduwd, we zorgen ervoor dat het spanplafond op deze manier al goed gepositioneerd word en snijden alle uitsparingen die zich langs de omtrek situeren al in. Hierna duwen we langs de gehele omtrek het spanplafond doek in het opspanprofiel en tegelijkertijd spannen we het op. Na het inspannen van het spanplafond snijden we het overige doek tot 5mm van het opspanprofiel af. Het overtallige spanplafond doek dat dan nog zichtbaar is word er verder in het opspanprofiel ingeduwd. Hierna worden alle verlichtings openingen in het doek uitgesneden zodat de spots en andere verlichtingsarmaturen in het spanplafond geplaatst kunnen worden. 

Dit was de laatste stap, nu is dan ook het gehele spanplafond afgewerkt.

 

Werkwijze 2: In tegenstelling zoals bij werkwijze 2 gaan we bij het installeren van een pvc spanplafond de ruimte opwarmen tot 50°C a 60°C, Wanneer de ruimte is opgewarmd duwen we de uiterste hoeken van het pvc spanplafond als eerste in het opspanprofiel. Hierna duwen we alle andere hoeken in het opspanprofiel, wanneer alle hoeken in het profiel zijn geduwd gaan we stap per stap de gehele omtrek van het spanplafond in de daarvoor voorzien opspanprofielen die langs de omtrek van het plafond zijn gemonteerd duwen. Nu dit gebeurd is gaan we alle verlichting voorbereiden door een “thermoring” op de plaatsen waar de verlichting word gemonteerd te plakken, deze ring zorgt ervoor dat het pvc doek niet kan scheuren op deze plaatsen. Nadat deze ringen zijn verlijmt gaan we alle verlichting uitsnijden en de gekozen verlichting monteren. 

 

Hieronder vind je alle basis benodigdheden voor de installatie van onze spanplafonds.

Winkelwagen

Vraag Je Gratis Offerte Aan

Onze STRETCH dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
In hoeveel ruimtes wenst u een spanplafond?
Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 10 bestanden uploaden.
Naam
Adres
Ontvang alle nieuwigheden

Abonneer op onze nieuwsbrief en wees up to date

– Interieur trends
– Acties
– Oplossingen
– Nieuwigheden

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Gratis Spanplafond E-Book

Lees ons E-book

Word geïnspireerd door onze oplossingen en projecten
Bereken Zelf De Prijs Van Je Geïnstalleerd Spanplafond