Een Harmonieuze Wereld Scheppen voor Iedereen MET het STRETCH® Akoestisch plafonds

Ons uitgangspunt is om de meest doeltreffende akoestische oplossingen te ontwikkelen. Deze dienen als bron van inspiratie voor ons prachtige scala aan kleuren en stijlen. Dit heeft onze visie verruimd, zodat we verder kunnen gaan dan alleen akoestiek en producten kunnen ontwerpen die niet alleen het visuele comfort verhogen, maar ook daglicht reflecteren, vocht bestendigen en bacteriën afweren. Dit alles stimuleert een voortdurende vernieuwing, gericht op het bevorderen van het welzijn van mensen.

akoestisch pvc spanplafond

Wat is een Akoestisch Spanplafond?

Akoestisch plafond
Akoestisch spanplafond home office interieur
Plafondlux-installeren-polyester-spanplafond

Een akoestisch spanplafond is een plafondsysteem dat is ontworpen om de geluidskwaliteit van een ruimte te verbeteren door nagalm te verminderen en geluidsabsorptie te vergroten. Dit wordt bereikt door speciale panelen te gebruiken die geluidsgolven absorberen en verspreiden. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering van storende echo’s en een helderder geluidslandschap. Dit maakt het ideaal voor omgevingen zoals kantoren, theaters, restaurants, en zelfs woonruimtes.

Hoe werkt een Akoestisch Spanplafond?

Een akoestisch spanplafond bestaat uit een strak gespannen doek dat aan een frame is bevestigd. Dit doek is gemaakt van akoestisch absorberende materialen. Wanneer geluidsgolven de ruimte raken, worden ze geabsorbeerd door het doek en de onderliggende materialen. Dit helpt de geluidsgolven te breken en te verspreiden, waardoor de nagalm wordt verminderd. De combinatie van absorptie en verspreiding resulteert in een verbeterde geluidskwaliteit.

Akoestisch plafond

De voordelen van akoestische STRETCH plafonds en polyesterwol panelen

Een spanplafond is een uitstekende keuze als plafondbekleding. Met een spanplafond kun je je bestaande plafond bedekken en transformeren in een strak en naadloos oppervlak.

Geluidsabsorptie

Onvoldoende akoestiek kan aanzienlijke impact hebben op productiviteit, leervermogen en herstel. Met de juiste absorberende producten kunnen we comfortabele ruimtes creëren die een positieve invloed hebben.

Brandveilig

Opteren voor een polyester textiel of PVC-folie spanplafond biedt niet alleen een uitstekende akoestische ervaring, maar ook gemoedsrust. Onze materialen zijn namelijk brandveilig en dragen niet bij aan de algemene brandveiligheid van jouw gebouwen.

Esthetiek

Ons uitgebreide assortiment aan profielen, afwerkingen, kleuren en vormen ondersteunt architecten bij het creëren van ruimtes die zowel visueel als auditief aantrekkelijk zijn.

Akoestische plafonds

Toepassingen van Akoestische Plafonds

Kantoren

Verbeter de productiviteit en focus op de werkplek door de geluidsomgeving te optimaliseren.

Theaters en Bioscopen

Geniet van helder en meeslepend geluid zonder storende echo's tijdens voorstellingen.

Restaurants en Cafés

Creëer een aangename eetervaring zonder overmatig lawaai.

Woonruimtes

Maak een rustige en comfortabele woonomgeving door geluidsoverlast te verminderen.

Toepassingen

Kantoor

Voldoen aan de uitdagingen van een hedendaags kantoor.

Onderwijs

Nú bouwen aan de toekomst

Gezondheidszorg

Prachtige gebouwen kunnen u beter maken

Retail

Goede zaken doen betekent een geweldig akoestisch ontwerp.

Vrije Tijd

Het verkrijgen en behouden van comfortabele akoestische omstandigheden verdient alle aandacht.

Industry

Het belang van goede akoestische oplossingen in uw branche.

Veelgestelde vragen over Akoestische Spanplafonds

Een akoestisch spanplafond is een modern plafondsysteem dat zowel esthetische als geluidsabsorberende eigenschappen combineert. Het bestaat uit een strak gespannen doek dat aan een frame wordt bevestigd en helpt bij het verbeteren van de akoestiek in een ruimte.

In tegenstelling tot traditionele plafonds biedt een akoestisch spanplafond uitstekende geluidsabsorptie dankzij het geperforeerde doek en de luchtruimte tussen het doek en het oorspronkelijke plafond. Dit resulteert in een betere geluidskwaliteit en verminderde nagalm.

Akoestische spanplafonds bieden tal van voordelen, zoals verbeterde geluidsbeheersing, esthetische veelzijdigheid, eenvoudige installatie, verborgen verlichtingsmogelijkheden en duurzaamheid. Ze kunnen de algehele sfeer van een ruimte aanzienlijk verbeteren.

Het geperforeerde doek en de luchtruimte achter het spanplafond zorgen ervoor dat geluidsgolven worden geabsorbeerd en verspreid. Hierdoor worden echo’s en nagalm verminderd, wat leidt tot een aangenamere akoestische omgeving.

Ja, akoestische spanplafonds zijn geschikt voor zowel commerciële als residentiële toepassingen. Ze kunnen worden geïnstalleerd in woningen, kantoren, theaters, restaurants en andere ruimtes waar geluidsbeheersing gewenst is.

Een akoestisch spanplafond is ontworpen om geluidsgolven te absorberen en te verspreiden, waardoor de nagalm wordt verminderd. Traditionele plafonds hebben meestal harde oppervlakken die geluid weerkaatsen, wat kan leiden tot slechte akoestiek.

Absoluut, akoestische spanplafonds zijn beschikbaar in diverse kleuren, texturen en ontwerpen, zodat ze naadloos in elk interieur kunnen worden geïntegreerd. Dit biedt een hoge mate van esthetische aanpassing.

Ja, akoestische spanplafonds zijn over het algemeen onderhoudsvriendelijk. Stof en vuil kunnen voorzichtig worden verwijderd met een zachte borstel of een lichte reiniging. Het doek kan indien nodig ook worden vervangen.

De installatie van een akoestisch spanplafond vereist een stevig en stabiel frame waarop het doek wordt bevestigd. Dit frame kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de ruimte en moet mogelijkheden bieden voor verlichting en andere installaties.

Ja, akoestische spanplafonds kunnen enige mate van thermische isolatie bieden vanwege de luchtruimte tussen het doek en het oorspronkelijke plafond. Het draagt bij aan het behoud van warmte in de ruimte.

Akoestische spanplafonds kunnen worden gekocht bij gespecialiseerde leveranciers en installateurs van interieur- en plafondoplossingen. Neem contact op met experts in uw regio voor meer informatie en advies op maat.

Akoestische spanplafonds zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Kies een kleur die past bij het interieurontwerp van de ruimte.

Winkelwagen

Geef je gegevens hier in en krijg toegang tot onze calculator

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Vraag Je Gratis Offerte Aan

Onze STRETCH dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
In hoeveel ruimtes wenst u een spanplafond?
Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 10 bestanden uploaden.
Naam
Adres
Ontvang alle nieuwigheden

Abonneer op onze nieuwsbrief en wees up to date

– Interieur trends
– Acties
– Oplossingen
– Nieuwigheden

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Gratis Spanplafond E-Book

Lees ons E-book

Word geïnspireerd door onze oplossingen en projecten
Bereken Zelf De Prijs Van Je Geïnstalleerd Spanplafond