Je badkamer renoveren welk plafond type kies je ?

Je gaat je plafond renoveren maar weet nog niet juist welk type plafond je wilt in je nieuwe badkamer ? Lees zeker onze blog zodat je de juiste keuze maakt voor je start met je badkamer renovatie project.

Kies voor een vochtbestendig plafond

Bij een badkamer renovatie hoort ook een nieuw plafond of een renovatie van het bestaand plafond. Maar welk plafondsysteem moet je nu kiezen voor je badkamer ? 

Verschillende keuzes: 

  1. Gepleisterd plafond
  2. Spanplafond
  3. Groene Gyproc plafond
  4. Metalen plafond
  5. PVC plafond

Renoveer je je plafond en wil je een naadloze afwerking ? Dan kan je enkel kiezen tussen een Gepleisterd plafond, gyproc plafond of een spanplafond. Heb je een beperkt budget en sta je daarom ook open voor naden in het plafond ? Dan kan je ook nog kiezen voor een PVC en metalen plafond. 

Gepleisterd plafond in badkamer

Heb je geen nood aan een verlaagd plafond, en wil je geen inbouwverlichting monteren in je nieuwe plafond ? Dan is je keuze snel gemaakt, je kan dan op een budgetvriendelijke manier je plafond pleisteren en schilderen.

Het is wel zeer belangrijk dat bij het schilderen van een plafond in je badkamer, je een verf kiest om het plafond met te schilderen die vochtbestendig is en ook afwasbaar is. Kies je voor een standaard plafond/muurverf dan zal je op korte termijn merken dat je verf zal krakkeleren en je zal dus opnieuw het plafond moeten schuren en schilderen. 

Plafond pleisterwerk badkamer

Heb je wel nood aan een verlaagd plafond ?

In verlaagde plafonds voor in je badkamer heb je keuze uit een aantal afwerking zoals naadloze plafonds en systeemplafonds, systeem plafond hebben om de 10 tot 60cm ofwel een zichtbare naad ofwel een T-profiel waarin de plafondtegel gemonteerd word. 

Spanplafond

Ja wil gaan voor een plafond dat snel geplaatst is en ook nog een naadloos afgewerkt word en bestendig is tegen zeer vochtige omstandigheden. Dan is de keuze voor een spanplafond snel gemaakt, Onze spanplafonds worden binnen de dag gemonteerd, het plafond is dan ook vanaf dag 1 afgewerkt, je zal dus nooit meer hoeven te schuren of te schilderen. 

Onze spanplafonds kunnen toegepast worden in badkamers en andere vochtige ruimtes vanwege ons PU-gecoat doek of onze pvc folie ( bij pvc spanplafonds ) deze zijn bestendig tegen vocht en kunnen tegelijkertijd ook afgewassen worden en indien er een lakkage is het water ophouden om zo waterschade in je badkamer tegen te gaan. 

Vochtbestendig gyproc plafond

Een traditioneel vochtbestendig plafond dat na plaatsing nog extra afwerking vergt, na de installatie door je aannemer zal je het plafond nog moeten afwerken dor het te schuren, te primeren en dan 2 lagen vochtbestendige verflagen te verven. 

Kies je voor dit type plafond zal je zoals bij een gepleisterd plafond om de 5 jaar je plafond opnieuw moeten schilderen en schuren om je plafond  mooi te houden.

PVC en metalen plafonds

Kies je voor een PVC of Metalen plafond, dan kies je voor een plafondtype dat gebruik maakt van plafondpanelen van 10 tot 60cm breed, wat dus betekend dat je naden zal hebben om de 10 tot 60cm ( in één richting ). 

Dit type plafond is zeer kwalitatief en heeft zoals een spanplafond zo goed als geen onderhoud nodig. Ook is de levensduur van dit type plafond langer dan 15 jaar. 

Dit type plafond is vochtbestendig en ook afwasbaar, je zal dus geen problemen hebben met vocht of schimmel, hetgeen wel kan gebeuren bij de keuze van een gepleisterd of gyproc plafond. 

Ben jij nog opzoek naar een badkamer specialist ?

Kome in contact met jouw dichtstbijzijnde badkamer specialist uit ons dealer netwerk
Winkelwagen

Vraag Je Gratis Offerte Aan

Onze STRETCH dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
In hoeveel ruimtes wenst u een spanplafond?
Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 10 bestanden uploaden.
Naam
Adres
Ontvang alle nieuwigheden

Abonneer op onze nieuwsbrief en wees up to date

– Interieur trends
– Acties
– Oplossingen
– Nieuwigheden

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Gratis Spanplafond E-Book

Lees ons E-book

Word geïnspireerd door onze oplossingen en projecten
Bereken Zelf De Prijs Van Je Geïnstalleerd Spanplafond